Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@09:40:17 GMT

کاغذ در لیست کالاهای اساسی؛ خوب یا بد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۲۴۸۶۴

کاغذ در لیست کالاهای اساسی؛ خوب یا بد؟

به گزارش جهان نيوز، چند روز قبل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آخرین اقدامی که در زمینه کاغذ شده است، در صفحه اش در توییتر نوشت. او نوشته: «کاغذ در لیست کالا‌های اساسی، چون مواد غذایی و دارویی قرار گرفت و از تفاوت ارزی که دولت تأمین می‌کند، برخوردار خواهد بود».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این توئیت نوشته است: «برای ناشران، نویسندگان و اصحاب مطبوعات خبر خوشایندی است که دولت نیاز فرهنگی را چونان غذا و دارو برای کشور مهم و اساسی می‌داند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما باید دید این خبر خوش برای اهالی قلم در عمل چگونه خواهد بود. در این خصوص با ناشران کشورمان گفتگو کردیم و نظر آن‌ها را در این باره جویا شدیم.

کامران شرفشاهی، نویسنده و مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفتگو با خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران در خصوص قرار گرفتن کاغذ در لیست کالا‌های ضروری کشور گفت: این اقدام باید مدت‌ها پیش از این اتفاق می‌افتاد. باید پیشتر مکانیزم‌های منطقی و اصولی برای کنترل قیمت کاغذ در نظر گرفته می‌شد تا شاهد افزایش بی رویه قیمت کاغذ و یکه تازی دلالان در بازار فرهنگ این دیار نبودیم.

وی افزود: متاسفانه مدت هاست که حتی طرح‌های خوب هم در اجرا پاسخ مناسبی نمی‌دهد و غالبا کسانی که از رانت برخوردار هستند، با دور زدن قوانین و ایجاد جو ملتهب در بازار به سود‌های هنگفتی رسیده اند در حالی که در سال‌های اخیر بسیاری از ناشران ما ورشکست شده اند. یا در سایه بی تدبیری‌های موجود انگیزه خود را برای کار و تلاش بیشتر از دست داده اند. بداید شرایطی ایجاد شود تا ناشران در کورس افزایش قیمت‌ها عقب نمانند. کسانی که وارد کننده یا فروشنده کاغذ یا دیگر ملزومات صنعت چاپ هستند، به دلخواه یا با نوسانات ارز و بحران‌های اقتصادی به سادگی قیمت‌ها را افزایش می‌دهند. در حالی که ناشرانی که کتابی را به چاپ می‌رسانند و پشت جلد کتاب قیمت آن را درج می‌کنند، نمی‌توانند با افزایش قیمت ها، قیمت کتاب خود را نیز افزایش دهند. فلذا باید تمهیداتی اندیشیده شود تا لااقل سرمایه چاپ یک کتاب به ناشر برگردد تا بتواند همچنان در عرصه چاپ و نشر حضوری فعال داشته باشند و قطعا چنین موضوعی باید با دور اندیشی و اتخاذ تدابیر هوشمندانه از سوی مسئولان ذیربط بی ارتباط نیست.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر اظهار کرد: آنچه طی یکی دو دهه اخیر شاهد بوده ایم، رها شدن بازار کاغذ و ملزومات صنعت نشر بوده که موجب شده، ناشران و دوستداران کتاب همواره از چنین شرایطی ضربه پذیر باشند. امیدوارم در سایه قوانین جدی و هوشمندانه‌تر فضایی فراهم شود تا لااقل اندکی از نارضایتی موجود در این زمینه کاسته شود. بعید می‌دانم با قرار گرفتن کاغذ در لیست کالا‌های ضروری کشور اوضاع نشر بهتر شود؛ اما با توجه به اوضاع و احوال فعلی حتی اگر به تثبیت قیمت‌ها هم کمک کند، باز جای شکر دارد و لازم است به لحاظ تبعات فرهنگی ناگواری که افزایش قیمت کاغذ تا به امروز به دنبال داشته است، حتما اقدامی در جهت تثبیت قیمت کاغذ و ارائه تسهیلات به ناشران صورت گیرد.

درباره قرار گرفتن کاغذ در لیست کالا‌های ضروری با عباس جبلی، مدیر مسئول انتشارات کتاب ابرار صحبت کردیم. وی در این باره معتقد است تاثیرات اینگونه موارد که با کاغذ مرتبط است، برای ناشرانی ملموس‌تر است که به میزان انبوه کتاب منتشر می‌کنند. خیلی از ناشران جزء به طور عینی نمی‌توانند تاثیرات افزایش یا کاهش قیمت کاغذ را در کار خود ببینند.

وی افزود: مطمئنا الان که می‌خواهند کاغذ را با ارز کالا‌های ضروری خریداری کنند، بر روی بازار نشر بی تاثیر نیست. یکی از مراحل آخر کار چاپ کتاب است. قیمت کاغذ در هزینه‌های تولید کتاب نقش مهمی را دارد، اگر میزان قیمت کتاب کاهش پیدا کند در هزینه‌های تمام شده انتشار کتاب بی تاثیر نیست.

در پایان باید گفت؛ فارغ از اینکه قرار گرفتن کاغذ در لیست کالا‌های ضروری تا چه حد می‌تواند بازار نشر را تغییر دهد و تاثیرات مثبت یا منفی برای این صنعت داشته باشد؛ آنچه در این بین اهمیت دارد، نحوه اجرای این طرح است. اینکه به چه صورت و در چه بازه زمانی انجام شود؛ این حمایت‌ها از کاغذ ادامه داشته باشد یا اینکه پس از چندی از لیست کالا‌های ضروری مردم خارج شود. باید منتظر بود و دید در این باره چگونه عمل می‌شود و دولتمردان ما چگونه تدبیر می‌کنند.

منبع:باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایشگاه کتاب فرصتی است تا ناشران کتاب در زمینه‌های مختلف، تازه‌های نشرشان را در معرض فروش و معرفی مردم قرار دهند.

انتشارات شهید کاظمی به ­عنوان یکی از ناشران فعال در زمینه نشر کتب ادبیات پایداری و حوزه دفاع مقدس، با بیش از 60 اثر تازه­ نشر در سی ­وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال 1403 حاضر می­‌شود. این انتشارات، از بین بیش از 700 عنوان کتابی که تا به حال روانه بازار نشر کرده است، حدود 500 عنوان کتاب را با خود به نمایشگاه می ­آورد که بیش از 60  عنوان از آن، جزو آثار جدید به ­حساب می‌آیند.

این نشر را می‌توان جزو چند ناشر برتر در بین ناشران جبهه فرهنگی انقلاب دانست. همچنین می‌توان ادعا کرد انتشارات شهید کاظمی در میان ناشران مردمی در رده نخست قرار دارد.

کتاب «در فاصله دو بوسه» اثر غلامعلی حداد عادل، «اُم علاء» به قلم سمیه خردمند، «پلاسما» نوشته فاطمه شایان پویا، جلد 6 تا 9 مجموعه «تبار انحراف» اثر حجت­الاسلام مهدی طائب، جلد دوم مجموعه «ماجرای علامه و انقلاب» نوشته رضا اکبری آهنگر و وحید خضاب، «دورت بگردم» اثر فائضه غفارحدادی، «گرای باقر» به قلم امیرحسین انبارداران، «تصویری دربند» به قلم مونس عبدی­زاده و چند اثر دیگر، از جمله آثاری هستند که برای اولین­بار در نمایشگاه کتاب از آن­ها رونمایی خواهد شد.

انتشارات شهید کاظمی بدون وابستگی به نهاد خاصی(ناشر خصوصی) و صرفاً با حمایت‌های مردمی و فروش کتاب توانسته است در کنار اثرگذاری در فضای فکری و فرهنگی کشور، رقابت خوبی با سایر ناشران انقلابی داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • افزایش در اعتبار بن‌ دانشجویی نمایشگاه کتاب/ انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • افزایش در اعتبار بن‌دانشجویی نمایشگاه کتاب/انصرافی از سوی ناشران خارجی نداشتیم
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • انتشارات شهید کاظمی با دست پر به نمایشگاه می‌­آید
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است