Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُرده فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به پنجم مردادماه را اعلام کرد که طی آن قیمت ۱۰ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و یک گروه کاهش نشان داد. ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱ اقتصادی پول | ارز | بانک کشاورزی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در هفته منتهی به پنجم مرداد ماه نرخ لبنیات 0.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصد، تخم مرغ 7.6 درصد، برنج 0.2 درصد، میوه‌های تازه 0.3 درصد، سبزی‌های تازه 0.9 درصد، گوشت قرمز 0.1 درصد،  گوشت مرغ 5.6 درصد، قند و شکر 0.2 درصد، چای 0.3 درصد و روغن نباتی 0.7 درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ حبوب 0.5 درصد کاهش یافت.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای ماست غیرپاستوریزه معادل 0.6 درصد و پنیر غیرپاستوریزه 1.5 درصد نسبت به هفته قبل افزایش یافت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 7.6 درصد افزایش داشت و شانه‌ای 126 هزار تا 180 هزار ریال فروش می‌رفت.

برنج و حبوب

در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل 0.2 درصد و 0.5 درصد افزایش ولی بهای برنج وارداتی غیرتایلندی 0.8 درصد کاهش یافت. در گروه حبوب قیمت لوبیا سفید ثابت بود. بهای نخود معادل 0.1 درصد و لوبیا چشم بلبلی 0.6 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.1 درصد تا 1.9 درصد کاهش داشت.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک عرضه نمی‌شد. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، بـه نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد. میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه بهای هلو معادل یک درصد، انگور 1.5 درصد، طالبی 2.9 درصد و موز 5.1 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 1.4 درصد تا 5.8 درصد کاهش یافت. در گروه سبزی‌های تازه بهای کدو سبز معادل 2.7 درصد، سیب‌زمینی 1.1 درصد، پیاز 4.8 درصد و سبزی‌های برگی 0.7 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین 2.2 درصد تا 5.7 درصد افزایش داشت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل 0.1 درصد کاهش ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله 0.6 درصد و گوشت مرغ 5.6 درصد افزایش یافت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته بهای شکر و روغن نباتی جامد بدون تغییر بود. قیمت قند و چای خارجی هریک معادل 3  درصد و روغن نباتی مایع 0.9 درصد افزایش داشت.

تغییرات یکساله

طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت خُرده فروشی لبنیات در هفته منتهی به پنجم مردادماه نسبت به هفته مشابه سال قبل 12.5 درصد، تخم مرغ 33.4 درصد، برنج 10.1 درصد، حبوب یک درصد، میوه‌های تازه 61.2 درصد، سبزی‌های تازه 20.2 درصد، گوشت قرمز 25.6 درصد، گوشت مرغ 6.6 درصد، قند و شکر 1.9 درصد، چای 19.2 درصد و روغن نباتی 10.5 درصد رشد داشت.

انتهای پیام/

R1012123/P1010113/S7,79,83/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۱۱۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد