Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

سیدعباس صالحی درحاشیه مراسم روز «کتابگردی» در جمع خبرنگاران گفت: شرایطی که در حوزه کاغذ داریم مشابه دیگر کالاهای اساسی است ولی نمی‌خواهیم بگوییم که مشکل نداریم اما حداقل از بحران در شرایط عادی خارج شده و در آینده هم این بحران را نخواهیم داشت.

صالحی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  برنامه ارشاد برای سامان دادن به وضعیت کاغذ در وضعیت کنونی با توجه به قیمت کاغذ و افزایش بیش از دوبرابری قیمت آن نسبت به زمان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران (اردیبهشت ۹۷) و فشاری که بر بنگاه‌های مرتبط با نشر وارد می‌شود، چیست، گفت: برای پاسخ به این سوال نیاز است که مقدمه‌ای را توضیح دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت یازدهم و دوازدهم یکی از رویکردهایی که دنبال می‌کردند بحث ثبات نرخ ارز بود. ثبات نرخ ارز کمک می‌کند که بازار تولید و توزیع مبنای روشنی داشته باشد و یکی از همت‌های دولت ثابت نگه داشتن نرخ ارز بود و با این نگاه مسیر تولید و مصرف را با یک آرامش و برنامه‌ریزی همراه کنیم. لذا شاهد هستید که تا قبل از بهمن سال قبل این دولت یکی از موفق‌ترین دولت‌ها در کنترل نرخ ارز بود.

وی افزود:چندنرخی شدن ارز به برخی رانت‌ها و فسادها و عدم برنامه‌ریزی منتهی می‌شد اما با بحث خروج از برجام جنگ روانی و اقتصادی طبیعتا دولت باید در کوتاه‌مدت در این قضیه ورود می‌کرد. ورود دولت هم در این بود که کالاهای اساسی را کنترل کند و خب فشار کمتری از این مسیر به مردم وارد شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیتلاشی که در این مرحله انجام داد این بود که کاغذ در لیست کالاهای اساسی قرار داده شود. خب اگر قرار داده نمی‌شد شرایط بازار پرنوسان‌تر می‌شد و در صنعت نشر اثر می‌گذاشت. 

این مقام مسئول در ادامه گفت: مرحله دوم البته به خاطر اتفاقاتی که در واردات تمام کالاهای اساسی صورت گرفت که آمادگی وجود نداشت و به اعتبار تجربه‌های قبلی که در وزارتفرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، ما نمی‌خواستیم مستقیم وارد بحث کاغذ شویم. ورود در این قسمت حواشی می‌توانست داشته باشد و از آن فاصله می‌گرفتیم و خب پیگیری‌هایی می‌کردیم تا اینکه در شهریور ماه به نظرآمد که یک دخالت حتی برای یک دوره کوتاه‌مدت می‌کردیم. در همان زمان کارگروه کاغذ تشکیل شد و مسیری که الان به طور موقت طی می‌کنیم و دائمی نیست این بود که در این کارگروه کاغذ هم دولتی‌های موثر مانند وزارت «صمت» و بانک مرکزی حضور داشته باشند و هم تشکل‌های فعال نشر اعم از مطبوعات و ناشران که دبیرخانه آن هم در ارشاد باشد. تقریبا از پایان شهریور این دبیرخانه شکل گرفته و موارد تقاضاها در آن بحث می‌شود و پس از تصویب مراحل خود را طی می‌کند. تاکیدی که ما در این مسیر داشتیم این بود که از مجموعه‌های مختلف در این کارگروه حضور داشته باشند که این حضور موجب شود تا احتمال رانت‌خواری و توزیع غیرموجه به حداقل برسد. وقتی مجموعه‌های مختلف حضور داشته باشند این احتمال کاهش پیدا می‌کند و البته نمی‌توانم بگویم منتفی است. نکته دیگر این که تصمیم‌های این کارگروه شفاف باشد و مجموعه تقاضاهای این کارگروه در سامانه موجود است و در مراحل بعدی هم در سامانه‌ای که شکل گرفته، مجموع کسانی که درخواست دریافت کاغذ دارند در آن ثبت شوند و خب صنوف نشر در آن متصدی هستند و در اینجا تخصیص‌ها ارائه می‌شود.

سیدعباس صالحی در ادامه گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن‌چیزی را که پیگیری کرده این بوده که کاغذ کالای اساسی محسوب شود. ساختار حداقلی فساد را شکل دهیم و شفافیت حداکثری در مصوبات و دریافت کاغذ باشد. مسیری که طی این دو ماه به صورت دبیرخانه‌ای طی کرده‌ایم، طبیعتا درخواست‌هایی که از سوی وزارت «صمت» تایید شده برای پرداخت به بانک مرکزی ارسال شده و تامین ارز شده و مشخص است و مقداری از این درخواست‌ها تامین ارز نشده است. شرایطی که در حوزه کاغذ داریم مشابه دیگر کالاهای اساسی است ولی نمی‌خواهیم بگوییم که مشکل نداریم ولی حداقل از بحران در شرایط عادی خارج شده و در آینده هم این بحران را نخواهیم داشت. تلاش کامل بر این است که این بازار هم کنترل شود و هم نرخ آن حداقلی باشد. در عین حال تلاش می‌کنیم که دسترسی به کاغذ حداکثری شود.

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کالاهای اساسی دولت ارز نرخ ارز فرهنگ و ارشاد بانک مرکزی دولت کالاهای اساسی مطبوعات نرخ ارز وزارت فرهنگ و ارشاد پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۷۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی گفت: موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است و اگر وظایف اصلی آنها در پارلمان محلی به درستی انجام شود می‌توانند کمک حال خوبی برای دولت باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، نقی کریمی در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی ضمن تشکر از حمایت‌های ویژه از مدیریت شهری در مواقع مختلف که قابل توجه است، اظهار کرد: من چهار سال در دوره اول شورا شهردار ارومیه بودم، در آن زمان به ندرت جلسات کمیسیون ماده ۵ تشکیل می‌شد اما با مدیریت معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری این کمیسیون در سال ۱۴۰۲ و در جهت رفع موانع و مشکلات شهری بیش از ۱۷ جلسه برگزار کرده که واقعاً قابل توجه بوده است و جای تقدیر و تشکر دارد و این نشان از حمایت و نگاه ویژه مقام عالی استان به موضوع مدیریت شهری است.

وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی شهر توان بالایی برای کمک به مأموریت دولت دارند، گفت: امروز در تهران نگاه‌ها به شوراهای شهر نگاه تمرکزگرایی است تا تمرکز زدایی و از این رو از شخص استاندار آذربایجان‌غربی انتظار می‌رود تا پیگیر این موضوع و پیاده‌سازی آن در استان باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه باید از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های شوراهای اسلامی به نحو احسن در تمام زمینه‌ها استفاده کرد، یادآور شد: موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است و اگر وظایف اصلی آنها در پارلمان محلی به درستی انجام شود، می‌توانند کمک حال خوبی برای دولت باشند.

کد خبر 748634

دیگر خبرها

  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • نظریه پزشکی قانونی یکی از ارکان اساسی رأی قاضی است
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند